Segítünk a terhelt ingatlanok leggyorsabb és legelőnyösebb értékesítésében

Ha egy adósság miatt szorongat a bank, árverés fenyegeti az ingatlant, a komoly vevők pedig elpártolnak a komplikált helyzet miatt, az ember nehezen boldogul egyedül. Az ilyen helyzetek megoldására jött létre az AdósPajzs szakértői csapata és egyablakos módszere.

Egy terhelt ingatlan eladása a legtöbb esetben kényszerhelyzet. Ilyenkor az ember retteg egy árveréstől, úgy érzi, nincs választása, mindenképpen meg kell válnia az adott háztól, lakástól, irodától, hogy csökkenteni tudja adósságait, lerázza magáról ezt a nehéz béklyót. Ennek a megállapításnak azonban csak egy része igaz, hiszen az ingatlan eladása valóban megoldást jelenthet a tartozások rendezésére, ám közel sem mindegy, hogyan kerül erre sor, mennyi idegeskedéssel jár az ügyintézés, illetve mekkora összeg marad az eladó zsebében, miután letudta minden kölcsönét és adósságát. Az AdósPajzsnál a célunk éppen ezért az, hogy a leggyorsabb és leginkább gazdaságos lehetőséget találjuk meg ügyfeleink problémáira.

Amikor sürget az idő

Érdemes elfogadni, hogy egy ingatlan eladásánál szakemberek közreműködése szükséges. Ha átlagos adás-vételről van szó, akkor is igaz ez, hiszen értékbecslő, ügyvéd, esetleg közjegyző segítségére lesz szükség a papírmunka elrendezéséhez, sokkal bonyolultabb azonban a helyzet, ha terhelt ingatlanról beszélünk. Miért? Mert a kiutat kereső eladót általában sürgeti az idő. Nem tudja fizetni a hitelei törlesztőjét, rosszabb esetben pedig már végrehajtással is fenyegeti a bank. Ilyen szorult helyzetben hatalmas teher az ügyintézés, amely során rengeteg ismeretlen problémával kerül szembe egy laikus, képtelen átlátni az összefüggéseket, így sokszor rosszul dönt, ezzel rengeteg pénzt veszít. Egy megbízható szakértőgárda segítségével azonban a szorult helyzetből is találni kiutat – erre dolgozta ki átfogó, egyablakos módszerét az AdósPajzs.

Hogyan néz ki ez röviden?

 • Megtaláljuk a megfelelő vevőt, egyeztetjük az eladás részleteit, feltételeit.
 • Lealkudjuk az ingatlanra bejegyzett követelést – igen, erre is van lehetőség.
 • Megkeressük a legkedvezőbb hitelkonstrukciót a vevő számára.
 • Véglegesítjük, hivatalos formába öntjük a teljes adás-vételt.

Szakértő segítség nélkül könnyű „elveszni”

Az AdósPajzs szakembereinek minden helyzetben a legjobb megoldás megtalálása lebeg a szemei előtt. Ehhez naprakész tudással rendelkezünk, ismerjük az ingatlanpiacot, a bankok logikáját, az aktualitásokat, átlátjuk a szerződéseket, a hitelek és a moratórium rendszerét. Ez nehéz terep, amelyben könnyű „elveszni”, ha az ember nem kap szakértő segítséget, sarokba szorított helyzetben pedig belekényszeríthetik egy hátrányos döntésbe. A támogatásunkkal idegeskedéstől mentesen, a fennálló feltételekhez igazítva, a bankokkal egyeztetve az ügyfél számára legelőnyösebb megoldás érhető el.

Milliókat érhet egy jó alku

Ki kell emelnünk két részfeladatot: az egyik az alku, a másik a vevővel való egyeztetés. Az alku olyan része a terhelt ingatlan eladásának, amelyet sokan nem is ismernek, így rengeteg pénztől esnek el. Mert nem csak a vételárat kell kialkudni a vevővel, de az ingatlanra bejegyzett követelésen is lehet „faragni” átgondolt stratégiával. Egy átlagembert sajnos nem vesznek komolyan a pénzintézetek, ám az AdósPajzsnál tapasztalt ügyvédcsapat, pénzügyi és követeléskezelési szakértők, a hitelkonstrukciókra rálátó többes ügynökök, ingatlanközvetítők és stabil befektetők is segítenek, hogy ügyfelünket komolyan vegyék a tárgyalások során. Többmilliós tételeket lehet így megtakarítani.

A vevővel való egyeztetés szintén fontos feladatunk, hisz általános tény, hogy egy terhelt ingatlantól gyakran megijed a vevő. A lejárt követelések és tartozások megijeszthetik az érdeklődő felet, ezért kell számára részletesen elmagyaráznunk, hogyan oldjuk meg a fennálló helyzetet gyorsan és zökkenőmentesen. Ha ez megvan, segítünk megtalálni a legkedvezőbb hitelkonstrukciót is.

Mikor van szüksége a szolgáltatásunkra?

 • Ha a bank nem engedi a terhelt ingatlana értékesítését.
 • Ha követeléskezelőhöz került az ügye, így nehézkes az egyezkedés.
 • Ha a követelés jogosultja nem akar semmilyen engedményt adni.
 • Ha egy bank azzal fenyegeti, hogy fennhagyja a rettegett KHR listán.
 • Ha kihirdették az ingatlan árverését, így sürgeti az idő.
 • Ha a vevő megijed, mert a tulajdoni lapon terheléssel, végrehajtási joggal szembesül.
 • Ha a terhelt ingatlan adás-vételében komplikált banki kölcsön is szerepet játszik.

Mindenben segítünk!

Az AdósPajzsnál mindent megteszünk, hogy megnyugtató megoldást találjunk a terhelt ingatlan eladására, a folyamat végén pedig, ha lehet, minél nagyobb összeg maradjon az ügyfelünk zsebében. Erre a terhelt ingatlan értékesítése és a tartozáscsökkentési alku a legjobb módszer. Minden eset egyedi, így az adatok egyeztetése után személyes találkozón beszéljük át a részleteket, majd felvázoljuk a legjobb lehetőséget. Könnyítse meg nehéz helyzetét, bízza szakértőkre a problémát! Ebben segít az AdósPajzs!