Frissítve: 2020. 06. 22.

A korábban kihirdetett törlesztési moratórium hamis illúziókban ringathat bennünket. Miközben úgy tűnik, nyugalom van, egy erőteljes támadás van kibontakozóban az Ön ingatlana ellen.

Vegyük végig, hogy mi történik most a háttérben!

 

Az ingatlan árak csökkennek

Várhatóan év végéig folyamatosan csökkenni fognak az ingatlanok árai, január második felétől pedig drasztikus áresésre számítunk.

Könnyen lehet, hogy január második felére az Ön ingatlanának piaci és ezzel együtt likviditási értéke is jelentősen csökkeni fog. Ezt a bankok és a követeléskezelők is tudják.
Közben a tartozása tovább növekszik. Amikor pedig a hitelezője végrehajtót is bevon, akkor az további tételekkel fogja növeli majd a tartozását. A vészhelyzet megszűnését követő 15. nap pedig már a végrehajtásokat sem korlátozza.

 

A bankok már most elkezdték ezt beárazni 

Mivel a bankok is számolnak az ingatlanok értékének esésével és azzal is, hogy az adósok jövedelme is csökkenhet vagy akár időszakosan meg is szűnhet, már most elkezdték beárazni ezt a kockázatot. Egyébként ez az egyik oka, hogy ma nehezen adnak újabb hitelt, lényegesen magasabb elvárásokat támasztanak a hitelt kérővel szemben. Sőt, van, akinek a kérelmét azért utasítják el, mert számukra nem kívánatos, kockázatos iparágban dolgozik, ahogy a Pénzcentrum oldalán is írják.

 

A követeléskezelők ezerrel dolgoznak

A követeléskezelők szintén erre számítanak, és ne felejtse el, a vészhelyzet megszűntével – melynek kihirdetésekor még nem volt egyértelmű, hogy a végrehajtásokat mely esetekben korlátozta – most már egyértelműen megnyílt az út előttük.
Ezért már többen azon dolgoznak, hogy mielőbb bevételhez jussanak. Minden náluk lévő ügyet átnéznek újra és a számukra legígéretesebbeket már most előkészítik, illetve el is indítják a folyamatot. Bár várható, hogy a hirtelen nagyszámú ügy feldolgozása némiképp lassíthatja a folyamatot, amit az árverésig kötelezően be kell járniuk, de lutri csak ebben bízni.

És ez már csendben zajlik…

 

Gyilkos ollóba kerül

Egyrészről nő a tartozása és hamarabb indítanak végrehajtást Ön ellen, másrészről az ingatlanának a piaci értéke csökkenni fog várhatóan. Igaz, ez az árcsökkenés nem minden szegmensben látható még, hiszen a tulajdonosok igyekeznek az árakat kitartani. Viszont a kevesebb vevő már most is erősebb alkupozícióból diktál.

A törlesztési moratórium lejártával – ami a jelenlegi állás szerint 2020. december 31. – már vélhetően sokan nem fogják tudni törleszteni a lakáshiteleiket, hiszen az állásuk is addig megszűnhet. Ez pedig 2021. januárjától nagyobb árcsökkentésre kényszerítheti majd az eladókat. Így ha akkor szeretné gyorsan eladni a terhelt ingatlanát nehéz helyzetben lesz, hiszen a potenciális vevők sok és olcsó ingatlanból válogathatnak majd, ez pedig rontja az Ön alkupozícióját.
Könnyen lehet, hogy nem tudja majd olyan áron eladni, melyből a megnövekedett tartozását rendezhetné.

És eközben még az Ön jövedelme is veszélybe kerülhet. Ebből a helyzetből pedig nem fog tudni jól kijönni, csak veszíthet.

 

Ezért most kell lépnie!

Nálunk egy teljes folyamat, amiben megszerezzük a követelését – hogy a nyomás csökkenjen – majd újra hitelezhetővé tegyük Önt és szerezzünk is hozzá hitelt kb. 2-4 hónap.
Ezt a folyamatot most érdemes elindítania, amíg nem pörögtek fel a folyamatok. Most még nincs akkora nyomás Önön, nyugodtabban át tudja gondolni a szükséges lépéseket és marad arra időnk, hogy jó megoldást találjunk Önnek.

Higgye el, ez év végéig az események egyre gyorsabban követik majd egymást…

Ne halogassa tovább, most van itt az ideje, hogy közösen megoldást találjunk Önnek! Most nincs lelki nyomás Önön, van elég idő és kapacitásunk a megoldás kidolgozására.