Hogyan adja el terhelt ingatlanját, hogy közben az adósság miatt ne kerüljön vesztes alku pozícióba?

Az AdósPajzs csapatának módszerével a szokásosnál gyorsabban és gazdaságosabban tudja eladni terhelt ingatlanját. 

Aki ma korrekt áron szeretné eladni az ingatlanát, miközben már nem tudja fizetni a hitelét, az bizony sokféle akadályba ütközhet…

Jellemzően az idő is sürget, mert nem tudja már fizetni a részleteket, esetleg a bank már fel is mondta a hitelszerződést és végrehajtással fenyeget. Lehet, már el is indult a végrehajtás, és már ki is írták az árverés időpontját. Talán már Ön hirdeti az ingatlant, sőt, már ingatlanirodát is megbízott, de alig jönnek érdeklődők. Akik mégis megnézik, azok is csak hümmögnek, de nem adnak egyetlen épkézláb vételi ajánlatot sem.

Önt pedig sürgeti az idő, szorult helyzetben van. Hogyan is tudná ebben a helyzetben végre jó áron eladni az ingatlanát úgy, hogy miután a hitelezőt kifizette, még maradjon is pénze?

Mi, az AdósPajzsnál jelzáloggal és végrehajtási joggal terhelt ingatlanok eladására specializálódtunk,

így könnyen lehet, hogy Önnek is van megoldásunk és végre sikerül valódi vevőre találnia.

Szakértő csapatunk tagjai pénzügyi szakértők, követeléskezelési szakértők, többes ügynökök – akik sok bank hitelkonstrukciójára látnak rá –, ingatlanközvetítők és kellő forrással rendelkező befektetők is segítik a közös munkát.

Pénzügyi szakértőink többéves banki tapasztalattal a hátuk mögött érkeztek meg csapatunkba, ingatlanközvetítőink pedig specialisták a terhelt ingatlanok eladásában. Így egy komplex – ha jobban tetszik, egyablakos – megoldást tudunk Önnek is ajánlani.

8 eset, melyben segíteni tudunk, illetve milyen problémákkal találkozhat ma valaki, aki hasonló helyzetben van:

1

A hitelező bank nem engedi – vagy csak szigorú feltételekkel – a terhelt ingatlana értékesítését. Ezért erősen csökken az Ön mozgástere a vevőkkel folytatott alku során.

2

Ha követeléskezelőhöz került az ügye, akkor sokszor nehézkes az egyezkedés: nem akarnak engedményt adni a tartozásból, még akkor sem, ha már szinte az eredetileg felvett kölcsön dupláját is kifizette, de ez még mindig nem elég nekik. Pláne bosszantó a dolog, hogy ők az Önnel szembeni követelést az értékének a töredékéért vásárolták meg a banktól és mégis a lehető legtöbbet szeretnék lehúzni.

3

Az ingatlana értéke lényegesen nagyobb, mint az Önnel szembeni követelés, így biztosan nem is akar a követelés jogosultja semmilyen engedményt adni Önnek, nem is nyitott a tárgyalásra. Úgy van vele, hogy végső soron árverésen is hozzá jut majd a teljes összeghez. Még az is lehet, hogy már ki is szemelték az ingatlant maguknak vagy a kapcsolati hálójukban más számára. Ezt persze nehéz bizonyítani, de ha Ön is került már ebbe a helyzetbe, biztosan feltűnt számára pár gyanús körülmény, ami erre utalhat.

4

Ha az Önnel szembeni követelés összegéből mégis valamilyen engedményt el tud érni, akkor is azzal büntetik majd, hogy 5 évre passzív státuszúként fennhagyják a KHR-ben, hiába rendezi a megállapodás szerinti összeget feléjük. Így biztosan egy darabig nem lesz bank, aki új hitelt nyújtana Önnek ez időszak alatt. Khm, ez egy igen rosszindulatú gyakorlat: végre újra hasznos és – lelkileg is – egészséges tagja lehetne a társadalomnak, de ők még rúgnak egyet Önön…

5

Ha már ki is hirdették az ingatlana árverését, óriási az időnyomás Önön. Könnyen lehet, hogy egyes vevőjelöltek ezt már ki is szimatolták, és csak arra várnak, hogy olcsón jussanak az ingatlanhoz az árverésen. Ugyan milyen alkupozíciót tud ebben a helyzetben képviselni az ilyen vevőkkel szemben?

6

A vevőjelölt – ha komoly érdeklődő – lekéri a tulajdoni lapot és azonnal kiderül, hogy mekkora teher van az ingatlanon. Nyilván ezt ki is akarja majd használni az áralku során, hiszen joggal gondolja, most Ön meg van szorulva és engedékeny lesz.

7

Ha a vevője banki kölcsönből szeretné megvásárolni az ingatlant, akkor jellemzően a bankja azt fogja mondani, hogy a teher mértékét önerőből fizesse, csak az afölötti részhez nyújt kölcsönt.  Így ha az ingatlanon lévő teher magasabb, mint amit a vevő önerőként fel tud mutatni, akkor a bankja nem hitelezi meg ezt az ügyletet és Ön nem tud üzletet kötni a vevőjelölttel.

8

És persze találkozunk olyan esettel is, amikor a potenciális vevő megijed attól, hogy végrehajtási jog van bejegyezve az Ön ingatlanának tulajdoni lapjára, s ezért visszalép a vásárlástól.

Szóval, Önnek egy olyan összetett megoldásra van szüksége,

mellyel úgy tesszük piacra az ingatlanát, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a piacon aktuálisan elérhető legmagasabb áron keljen el. És így végre a hitelezők sem nyomasztják Önt tovább.
Erre több szakértőnk fog összehangoltan időt és energiát szánni, hogy végre révbe érjen az ingatlana eladása.

Ha a potenciális vevőjének hitelre van szüksége, hogy megvásárolja Öntől az ingatlant, akkor keresünk neki megfelelő konstrukciót. És természetesen abban is segítjük, hogy a megszerzett ingatlant tehermentesen vehesse birtokba.

A mi csapatunk ezekben az ügyekben szerzett tapasztalatot, ezekre specializálódott. Tudjuk, hogyan kell eladni a terhelt ingatlant, hogy a piaci árat maximalizálhassa az eladó.

Sőt, alkudunk, ha kell

Abban is tudunk – adott esetben – segíteni, hogy az eladóval szembeni követelést szakértő kollégánk lealkudja a követelés jogosultjánál. Így a magasabb áron történő értékesítés és a lealkudott tartozás közötti összeg nagyobb, több pénz marad az Ön zsebében. Ez sokkal jobb továbblépési lehetőség az Ön számára ahhoz képest, mintha árverésen, alacsony összegen viszik el az ingatlanát és a követelés jogosultja nem, vagy alig enged a tartozás összegéből.

Ez a két szolgáltatás – a terhelt ingatlan profi értékesítése és az adós megbízása alapján történt tartozáscsökkentési alku – együtt komoly előnyt nyújt Önnek a piacon jelenleg elérhető más szolgáltatásokhoz képest.

Mivel minden eset egyedi,

ezért egyedi megoldást dolgozunk ki Önnek. Ehhez a következőket fogjuk együtt tenni:

  1. Regisztráljon és kérje, hogy hívjuk vissza!
  2. Felhívjuk, és arra kérjük majd, hogy vázolja fel a helyzetét: felmondták-e már a hitelt, van-e már érdeklődő vevője, az ingatlan adatai…
  3. Ha az adatok alapján úgy látjuk, nincs kizáró ok, akkor további adatokat kérünk be Öntől.
  4. Személyes találkozón átbeszéljük a részleteket, megoldást vázolunk fel.
  5. Ha az Ön részéről is minden rendben van, akkor elindítjuk a folyamatot.